onsdag den 25. april 2012

Kødpie eller hvordan man udnytter en rest steg og sovs


Igår fik vi oksebryst stegt i gryde. Troede egentligt at vi var 4 eller 5 til at spise, men så var vi altså kun os 2 gamle. Resultatet var en god rest kød og sovs. Derfor fik vi i dag kødpie, denne gang bestående af
250 g champignon i skiver
2 rødløg i tern
frosne ærter
en rest steg skåret i tern
lidt sovs
½ dåse flåede tomater
lidt creme fraiche
2 plader butterdej
krydderier
Champignon svitses ved hård varme på panden og lægges derefter i bunden af et ildfast fad.
Rødløg svitses og fordeles i fadet.
Ærter fordeles henover.
Sovsen varmes i en gryde, de flåede tomater hældes i sammen med lidt creme fraiche. Krydderier efter smag. Kødet vendes i og det får lige et opkog, og fordeles henover grønsagerne i fadet.
De 2 plader butterdej lægges lige lidt over hinanden og rulles ud, så de passer i størelse med fadet. Lægges henover som et låg, og der skæres lufthuller lidt rundt omkring.
Stilles i ovnen ved 200 gr i ca ½ time
Vi fik kogte ris og en god salat til.

Eftertanker: Jeg fik det krydret for lidt denne gang, det smagte ikke af så meget, men kontrasten med det sprøde dejlåg og kødsovsen med champignon smager rigtig godt i sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar