fredag den 20. april 2012

Flettet madbrød med brændenælde og skvalderkål





2 stk
50 g gær
6 dl vand
½ dl olie
2 tsk sukker
1 tsk salt
150 g fuldkornshvedemel
100g grahamsmel
300 g durumhvedemel
ca 450 g hvedemel
2 dl finthakket/klippet brændenælde, nye skud uden stilke
2 dl finthakket/klippet skvalderkål, nye skud uden stilke

Gæren opløses i lunken vand sammen med sukkeret. Olie og salt og mel røres i, der røres/æltes godt i nogle minutter. Hæver i godt ½ time. Dejen deles nu i 6 ligestore dele. De 2 æltes med skvalderkål, de 2 med brændenælde og de sidste 2 forbliver neutrale. Alle dejklumperne stilles nu til lange pølse, længere end bagepladen på den lange led. Nu skal der flettes 2 brød, det neutrale lægges i midten med en af hver af de andre på siderne. Flet brødet og læg det forsigtigt over på bagepladen. Bages ved 220 gr alm. ovn i ca 25 min.

Eftertanker: 2 flotte brød blev der ud af det, det ene må vist med til "julefrokost" på søndag. Måske skal der lidt mere fuldkornsmel i næste gang, men durummelet giver en rigtig dejlig blød konsistens.

2 kommentarer:

  1. Hold op en spændende blog du har! Og alle disse opskrifter på brød og boller! Tror jeg kommer til at afprøve enhver af dem :-)
    Mange hilsner,
    Tamara

    SvarSlet
  2. Tak, du er velkommen.
    Louise

    SvarSlet